Stefanie Meijer (1993) weet zich vanaf jonge leeftijd omringd door muziek. Vader speelt bas en heeft een professionele geluidsstudio. Moeder zingt in het Van Gemerens Familiekoor, het grootste familiekoor ter wereld. Met al die muziek en instrumenten om haar heen, was haar keuze voor een opleiding aan Codarts, het conservatorium te Rotterdam, dan ook niet vreemd. Op haar 15e werd zij toegelaten tot de opleiding Docent Muziek, met als primair instrument zang onder docente Winanda van Vliet. In 2014 sloot zij dit af met een examenconcert in jazzcafé Bird. Haar performance werd gewaardeerd met een 9,5.

Stefanie is een zangeres die uit de voeten kan met de meest uiteenlopende stijlen, waaronder jazz, pop, indie/folk, soul en latin. Dat kan ze zingend maar ook spelend op bijvoorbeeld gitaar, piano en percussie. “Ik heb op dit moment het meest met latin, jazz en Amerikaanse folk. Maar er is zo veel mooie muziek in de wereld dat er vast nog wel wat stijlen aan toegevoegd zullen worden.”

In het verleden heeft ze gezongen en gespeeld met o.a. Michael PrinsPatricio Wang en Collin Hoeve. Op dit moment is ze muziekdocent aan het Johan de Witt-gymnasium te Dordrecht, dirigeert ze popkoor De Decibelles in Lekkerkerk, schrijft ze haar eigen songs en neemt ze covers op. Ze geeft daarnaast privéles in haar studio aan huis. Ook zingt en speelt ze in verschillende muzikale formaties, zoals country trio Where’s Mary, en solo (zang & gitaar).

Ga voor een impressie van Stefanies muzikale activiteiten naar Luister.